top of page

«Den moderne varmen»

Lydløs, energieffektiv og vedlikeholdsfri varme med høy komfort

 

THERMIQ LANGBØLGET INFRARØD VARME

Langbølget infrarød varme skaper et behagelig klima i hjemmet. IR-panelene varmer overflatene (gulv, vegger,...) og objekter i et hus direkte, som i sin tur varmer luften i hvert rom. Konvensjonelle oppvarmingssystemer varmer bare opp luften. 

Langbølget infrarød varme

 

 • Direkte varme, ingen tap

 • Besparelser på opp til 70%

 • Mindre støvsirkulasjon

 • Ambient luft gir god isolasjon

 • Ingen kondensering

 • Stabil temperatur og luftfuktighet

 • Enkel installasjon

 • Motvirker mugg, sopp og bakerier

 • Ingen støy og lang levetid

 • Ingen kuldebroer

 • Sparer plass og enkel og flytte

 

ThermIQ varmepanel
 
ThermIQ varmepaneler skiller seg fra konvensjonelle oppvarmingssystemer ved å generere infrarød varme. Infrarød varme gagner helsa, er miljøvennlig, effektiv og energisparende. ThermIQ varmepaneler er tilgjengelige i forskjellige størrelser og teksturer. Panelene kan brukes til å varme et helt hus, en leilighet, et kontorbygg, eller spesifikke områder som bad, korridorer, hager eller terrasser. Varmepanelene kan monteres innenfor alle rom i en bygning eller kan brukes som et tillegg til eksisterende varmesystem. Når vinteren setter inn stiger energikostnadene på grunn av hyppigere bruk av konvensjonelle oppvarmingssystemer. ThermIQ tilbyr konsekvent varme hele året, samt besparelser på strømregningen. I kombinasjon med en effektregulator eller et mer intelligent styringssystem vil panelene bare bruke 40-60% av sin inngangseffekt. Another huge benefit of choosing ThermIQ heating panels is the semiconductor layer/paste we apply to our panels rather than the metal filaments used in traditional panels. The paste lasts substantially longer, saving money and disruption to the panel.

BRUKSOMRÅDER

Nedenfor ser du eksempler på bruksområder for hvor våre ThermIQ panel kan anvendes.

LANDBRUK

I mange år, har infrarødt blitt brukt i landbruket. Våre unike landbrukspanel gir mange fordeler over konvensjonell infrarød! I motsetning til tradisjonell infrarød, produserer disse panelen biogenetisk lange-infrarøde bølger, uten høye overflatetemperaturer. Med denne teknologien, er strømsykluseen på og av uten å påvirke utgangen, og det er en betydelig reduksjon i energiforbruket! Landbrukspanel er helt lukket og vanntett, derfor, er det lett å rengjøre. Med lang-infrarøde varme forblir den relative luftfuktigheten tilnærmet konstant. Dette reduserer veksten av bakterier og mugg.

 

INDUSTRI

Infrarøde varmepanel kan være en god løsning for å varme opp industrilokaler. Dette krever ofte flere varmeovner for å varme opp et fast antall kubikkmeter. Infrarøde varmepanel er diskret montert i taket, eller kan brukes som iøynefallende paneler på veggene. Større områder kan varmes selektivt slik at bare arbeidsområdene varmes opp.

 

KONTOR OG OFFENTLIGE BYGG

Våre IR -paneler kan enkelt monteres i taket eller på veggene i kontorer eller studioer. De gir bedrifter et miljøvennlig preg. De kan lett demonteres hvis du må flytte til andre lokaler. Infrarøde varmepanel er den mest effektive løsningen for kontorer eller arbeidsområder med gamle varmesystemer.

VEKSTHUS

Ved bruk av lang-bølget infrarød, blir all massen oppvarmet av de infrarøde strålene som blir avgitt fra panelene (planter, vegger, tak, gulv og interiør). Denne massen/disse objektene avgir varme emittert fra panelene. Derfor blir ikke rommet oppvarmet av varmepanelet som sådan, men av massens/objektenes innside. Ved bruk av tradisjonelle varmesystemer overføres gjerne energi til luft. Varm luft stiger til taket hvor den frigjør varme. Etter kjøling senkes luften og en ny varmekrets begynner. I veksthus oppstår det således ofte kondensering pga. store temperaturforskjeller mellom oppvarmet luft og veksthusets vegger og tak. Kombinasjonen av at den tradisjonelle luftkretsen begrenses eller elimineres. Strålingen fra panelene varmer også innsiden av veggene som fører til at temperaturforskjellene og kondenseringsproblematikken reduseres. Med Biogenetisk infrarød varme forblir den relative luftfuktigheten tilnærmet konstant. Dette minimerer fukt, forurensning på bakken og reduserer veksten av bakterie og mugg. Landbrukspanelene er helt lukket og vanntett, derfor, er de lett å rengjøre (rengjøres etter behov). Panelene er enkle å installere og vedlikeholdsfrie.

Konsensus av flere forsøk ved flere europeiske veksthus indikerer signifikant reduksjon i energiforbruk. I tillegg en signifikant økning i vekst både med hensyn til kvalitet og kvantitet for et stort utvalg planter. Panelenes egenskaper har dermed potensial for å skape vesentlig konkurransefortrinn utover energibesparelse.

 

 

SYKEHUS

Infrarød oppvarming er fordelaktig også i sykehus. Et økende antall medisinske miljøer som apotek og laboratorier velger å installere infrarøde varmepanel. Infrarød oppvarming i et sykehus er valgt for ulike årsaker, for eksempel:

 

 • Mindre spredning av bakterier

 • Hygienisk: Den glatte, flate og hvite overflaten er utformet for å monteres på vegg eller i tak. De kan rengjøres lett og de samler ikke støv.

 • Sunn: Biogenetisk infrarød stråling er en naturlig behagelig måte å varme på som gjør at luften ikke tørke ut. IR-stråling har en gunstig effekt på personer med muskel og leddsmerter.

 • Enerieffektiv: Opp til 70% strømbesparelse.

 • Plassbesparelse: Ved vegg og takmontering kan man spare plass i et lite sykehusrom.

 • Trygg: Infrarøde varmeovner vil ikke overopphetes . De kan integreres som håndklevarmere. Det er mye mindre risiko for brann enn med konvensjonelle metoder for oppvarming.

RESTAURANTER

 

Dette bildet er fra Subway hvor du kan se våre Biogenetiske varmepanel integrert i taket. Veldig bra å bruke varmepanelene i restauranter for å gi kundene en behagelig varme. Du kan også holde bakterier unna, og strømregningen din går ned.

UTENDØRS

 

For utendørsrestauranter eller for din egen balkong er det en veldig god idé å bruke varmepanel i stedet for gassbrennere (som snart vil være ulovlig), eller IR-lamper som gir en veldig intens varme, noe som gir deg hodeverk om du sitter under den for lenge.

CAMPING

 

Varmepanelene kan også brukes som en homogen og miljøvennlig oppvarming til bruk i campingvogn/campingbil/fortelt. Lei av en rå og fuktig camping, ønsker du også å forlenge campingsesongen, da har vi det du leter etter. Våre Infrarøde Varmepaneler er godkjent og testet i EU og bidrar til en god helse. Ved bruk av infrarød varme forblir den relative luftfuktigheten konstant. Dette minimerer fukt og vekst av bakterier og mugg. Panelene er energisparende og i tillegg er de enkle å installere, de har intet vedlikehold, ingen slitasje og har en lang levetid.

bottom of page